Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ken­nel­liit­to: Koi­ran­pen­tu­jen re­kis­te­röin­tien määrä laski viime vuonna, lab­ra­do­rin­nou­ta­jan suosio pysynyt kor­kea­na

u

Koiranpentujen rekisteröintien määrä laski viime vuonna aiempaan verrattuna, kertoo Kennelliitto.

Vuonna 2022 Kennelliittoon rekisteröitiin 48 629 koiraa, kun rekisteröintejä vuonna 2021 oli 52 743. Prosentuaalisesti laskua tuli 7,8 prosenttia.

– Rekisteröintien määrä on laskussa ja lähestyy pidemmän aikavälin keskiarvoa ennen koronavuosia, vaikka on edelleen melko korkea, sanoo liiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkonen tiedotteessa.

Liitto toteaa, että koirien suuri suosio ei ole sen näkökulmasta pelkästään hyvä asia asia.

– Koiran hankinta tarkoittaa pitkäaikaista sitoutumista ja hankinnan on aina oltava tarkkaan harkittu päätös. On otettava huomioon koiran asema myös koronan jälkeisessä ajassa osana jokapäiväistä arkielämää, Kukkonen huomauttaa.

Koiraroduista labradorinnoutajan suosio säilyi vankkumattomana. Se on ollut vuodesta 2009 alkaen maan suosituin rotu, ja niitä meni rekisteriin viime vuonna lähes 2 600 yksilöä.

Seuraavaksi eniten rekisteröitiin shetlanninlammaskoiria, vajaat 1 300 yksilöä ja kolmanneksi eniten suomenlapinkoiria, joita rekisteröitiin yli 1 200 yksilöä.