Sudet: Pu­das­jär­ven pa­lis­kun­nan su­si­jah­ti tuotti jälleen tulosta

Pudasjärven seurakunta: Pu­das­jär­ven seu­ra­kun­ta­kes­kuk­seen iso re­mont­ti ensi kesänä – pihamaa myl­lä­tään auki, kes­kuk­sen käyt­töön tauko

Ke­hit­tä­mis­yh­tiö alkuun yksissä tuumin – Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­val­tuus­ton kokous meni vähin puhein

Kaupunginvaltuusto oli uransa toisessa kokouksessa yksimielinen ja varsin vähäpuheinen. Kaupunginjohtaja Tomi Timonen esittelee kehitysyhtyiötä.
Kaupunginvaltuusto oli uransa toisessa kokouksessa yksimielinen ja varsin vähäpuheinen.
Kaupunginvaltuusto oli uransa toisessa kokouksessa yksimielinen ja varsin vähäpuheinen.
Kuva: Toivo Kiminki

Kaupunginvaltuutetuilla ei ollut paljoa epäselvyyttä uuteen kaupunkistrategiaan liittyvän kehitysyhtiön perustamisesta. Päätös tehtiin viime viikolla yksissä tuumin, vain muutaman puheenvuoron säestyksellä.

Kehitysyhtiö on tarpeen, kun elinkeino-ohjelmaa aletaan toteuttaa, selvitti taustoja kaupunginjohtaja Tomi Timonen. Sen vastuulle on tulossa yritysneuvontaa, yrityspuiston koordinointia ja teollisuuskiinteistöihin sijoittamista.

– Päällekkäisyyttä Unelmatehtaan kanssa ei tule, mutta hyvää yhteistyötä kyllä. Kehitysyhtiö ei sijoita rahaa yrityksiin, mutta tarjoaa niiden toiminnalle muita edellytyksiä.

Aloittavalle yhtiölle valitaan hallitus ja myöhemmin toimitusjohtaja.

Valtuutettu Paavo Tihinen kertoi kehitysyhtiötä odotetun paikallisessa yrityskentässä pitkään. Hän kyseli, riittääkö tehtävien hoitoon yksi henkilö.

Valtuutettu Taina Vainio peräsi tietoa tulevan yhtiön toimitusjohtajan ja kehittämisjohtajan rooleista ja oli muutenkin kiinnostunut yhtiön ja Unelmatehtaan tulevasta linkittymisestä.

Kaupunginjohtajan mukaan kehitysyhtiö tulee auttamaan kehitysjohtajaa, jonka tehtäviin kuuluu isojen kehityslinjojen veto. Yhdellä henkilöllä aiotaan pärjätä, mutta jos rahaa toimeksiannoista aikaa kertyä, voidaan asiaa harkita myöhemmin.

Kari Tykkyläinen näki yhtiöllä olevan hyvä mahdollisuus tukea ja kannustaa yrityksiä laillisesti. Hän sanoi asian hyväksyvänsä kunhan kaupungin kulttuuritoimelle ei samaa tehdä.