Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Kairan kuitu ja Lämpö Oy tuot­ti­vat tap­pio­ta – kau­pun­gin ta­lous­kat­sauk­ses­sa vielä avoimia kohtia

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupungin kuluvan vuoden talouskatsauksesta erottuvat kaupungin konserniyhtiöt. Kairan Kuitu Oy:n tappio kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen osalta on noin -350 000 euroa ja Pudasjärven Lämpö Oy:n tappio noin -560 000 euroa mitkä ovat selvästi yhtiöiden talousarvioita heikompi toteuma.

Talousasioita käsiteltiin kaupunginvaltuuston kokouksessa tiistaina. Kairan Kuidun ja Pudasjärven Lämpö Oy:n tulosta rasittavat muun muassa nousseet korkokustannukset. Kairan Kuitu on lisäksi laajentamassa toiminta-aluettaan ja saamassa uusia asiakkaita.

Tilikauden tulos sekä tilikauden alijäämä 781 760 euroa eivät kuvaa tässä vaiheessa kovinkaan hyvin tammi - syyskuun tilannetta, koska Oulunkaaren kuntayhtymältä palautuva noin kahden miljoonan euron satunnainen erä on vielä saamatta ja suunnitellut kiinteistöjen alaskirjaukset sekä poistoero kirjataan kokonaisuudessaan vasta tilinpäätöksessä. Nämä erät tämän hetken ennusteella ja tasaisella toteumalla huomioiden tammi - syyskuun toteuma on noin 220 000 euroa alijäämäinen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin