Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kairan Kuidun ja Ky­lä­ver­kon lai­noil­le esi­te­tään ta­kaus­ta – yhtiöt nos­ta­mas­sa reilun 8 mil­joo­nan lai­no­ja, joilla kor­va­taan vanhoja lainoja

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää ehdottoman 100 prosentin omavelkaisen takauksen Kairan Kuitu Oy:n Kuntarahoitus Oy:stä nostamalle 5.9 miljoonan euron lainalle. Takaus kattaa tämän lisäksi korot, viivästyskorot ja muut mahdolliset kulut.

Lisäksi esitys on, että kaupunki myöntää ehdottoman 100 prosentin omavelkaisen takauksen Pudasjärven Kyläverkot Oy:n Kuntarahoitus Oy:stä nostamalle 2.3 miljoonan euron lainalle, takaus kattaa tämän lisäksi korot, viivästyskorot ja muut mahdolliset kulut.

Takauksista perittäisiin vuosittain 0,82 prosentin suuruinen takausmaksu, joka lasketaan kunkin kalenterivuoden lopussa takauksen jäljellä olevasta määrästä. Kaupunki ei vaadi esityksen mukaan takauksille vastavakuutta ottaen huomioon yhtiöiden toiminnan laatu ja se, että Kairan Kuitu Oy ja Pudasjärven Kyläverkot ovat Pudasjärven kaupungin tytäryhtiöitä.

Uusilla kilpailutetuilla lainoilla korvataan vanhat lainat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.