Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Jou­lu­iloa kauhan mitalla – jou­lu­puu­ro­tyk­ki tyhjeni no­peas­ti

Jouluinen höyry nousi Alpo Illikaisen puurotykistä perjantaina Supermarketin pihalla. Puuroa ja soppaa käytiin lusikoimassa satoihin suihin.
Jouluinen höyry nousi Alpo Illikaisen puurotykistä perjantaina Supermarketin pihalla. Puuroa ja soppaa käytiin lusikoimassa satoihin suihin.
Kuva: Toivo Kiminki

Kesselin ja Työpetarin järjestämä joulupuuron jakelu veti jälleen väkeä Alpo Illikaisen puurotykille. Kolmensadan annoksen jakelussa ei kauaa aikaa mennyt, samaa vauhti hupeni myös tarjolla ollut sekahedelmäsoppa.

Ape Nieminen Kesseli ry:stä muisteli joulupuuroa tarjotun jo kahdeksana edellisenä vuotena. Alkuun lähdettiin seurakuntakodilla, samalla jaettiin vaatteita ja muuta pientä jouluiloa.

– Suojalinnallakin on oltu samoilla puuhin muutama kerta. Väkeä ei oikein ollut sielläkään, syrjäisenä kai sitäkin pidettiin. Silloin ajattelin että kokeillaan sellaista veikkohurstimaista konstia. Nyt ollaan ulkona keskellä kylää ja väkeä kuhisee heti alussa!

Silloin ajattelin että kokeillaan sellaista veikkohurstimaista konstia.

Tapahtuman taustalla on ajatus siitä, että pienet yhdistykset yhdessä voivat joulupuuron jaolla viestiä hyvän joulumielen ja kaikkien muistamisen tärkeyttä, Nieminen pohtii.

Mies kiittelee tapahtuman tukemisesta K-supermarketin kauppias Tommi Niskasta.

Tärkeänä ja ilahduttavana hän pitää myös kaupungilta saatua toiminta-avustusta. Sitä Kesseli haki tämän ja vapputapahtuman järjestelyihin, Ape Nieminen iloitsee.