Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Ikään­ty­vien hoi­don­tar­ve ja määrä kasvaa Tai­val­kos­kel­la – Terhi Kurtti: "Ih­mi­set tulisi hoitaa mah­dol­li­sim­man ko­din­omai­sis­sa olo­suh­teis­sa."

Taivalkoski

Ikääntyvien palveluita pohditaan Taivalkoskella uusiksi. Työhön patistaa se, että ikääntyvien määrä kunnassa on suhteessa kasvamassa ja tulevaisuudessa ikääntyneet ovat myös entistä ikääntyneempiä.

Uutena palvelumuotona tullaan kokeilemaan etäpalveluita, mikä tarkoittaa esimerkiksi tietokoneitse annettavaa kuntoutusta.

Taivalkoskella nostetaan uudelleen esille myös ikääntyvien perhehoito. Aiemmin toimintaan ei ole löytynyt perheitä, jotka ottaisivat vanhuksia luokseen, mutta nyt on tarkoitus etsiä uudelleen sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista perhehoitoa.

– Olisi ihana saada Taivalkoskella joku kodinomainen järjestely. Sitä on aiemmin yritetty, mutta sopivia henkilöitä tai perheitä ei ole ilmaantunut, kertoo hankkeen projektikoordinaattori Terhi Kurtti.

Ikääntyneet ovat tulevaisuudessa ikääntyneempiä, sillä nyt syödään terveellisesti ja liikutaan, jolloin ihmiset elävät myös pitempään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.