Lukijalta
Mielipide

Iijoen Tans­si­joi­den kuu­lu­mi­sia – korona vai­kut­ta­nut kovalla kädellä myös tans­si­har­ras­tus­toi­min­taan, mutta tu­le­val­le vuo­del­le kat­som­me op­ti­mis­ti­ses­ti

-

Pudasjärven nuorisoseura ry:n tanssitoimikunnan Iijoen Tanssijoiden toimintavuosi 2020 alkaa olla lopuillaan. Kuten kaikkeen muuhunkin, on korona vaikuttanut kovalla kädellä myös tanssiharrastustoimintaan.

Suunnitelmissamme tälle vuodelle oli Satumaisen Sykkeen Satu Ruohomäen tanssikurssi-iltoja Koskenhovilla noin kerran kuukaudessa. Tammi-helmikuussa ehdimme järjestämään kaksi kurssi-ilta, kunnes kevään ja maaliskuun koittaessa koronapandempia sulki Suomen. Huhtikuulle suunnittelemamme Naapurinvaaraan suuntautuva tanssimatkakin peruuntui koronatilanteen vuoksi.

Helmikuussa ehdimme onneksi järjestämään Suojalinnalla tanssit ystävänpäiväteemalla 15.2. Musiikista vastasi oikein jalan alle menevällä ohjelmistollaan kemijärveläinen tanssiyhtye Duuriseiska. Jopa soittajilla oli ollut niin mukavaa, että poikia oli hymyilyttänyt keikaltapaluumatkalla ihan kotiin asti pimeästä ja tuiskusta huolimatta. Tanssijärjestelyjen lomassa ehdimme käydä tanssittamassa varsinaisena ystävänpäivänä 14.2. vanhusten palvelukeskuksessa vanhuksia heidän ystävänpäivätansseissaan.

Kuntotanssit ovat perinteisesti kuuluneet Iijoen Tanssijoiden toimintaan. Alkuvuodesta kansalaisopiston ja oma tanssitoimintamme oli sen verran vilkasta Koskenhovilla, että ehdimme järjestää vain yhdet kuntotanssit koululaisten talvilomaviikolla ennen koronakurimusta.

Iijoen Tanssijoiden toimikunta kokoontui vuoden aikana kuusi kertaa. Alkuvuodesta kokoustimme neljään otteeseen. Loppuvuodesta pidimme kaksi kokousta Teamsissa, jotta välttäisimme lähikontakteja.

Maaliskuussa tuli pieniä toimikunnan sisäisiä muutoksia; puheenjohtaja Ulla-Maija Paukkeri ja sihteeri Tuula Kemppainen luopuivat Iijoen Tanssijoiden perustamisesta saakka ansiokkaasti hoitamistaan tehtävistä jatkaen kuitenkin edelleen toimikunnan jäseninä.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tuula Haverinen, varapuheenjohtajaksi Jari Pikkuaho ja sihteeriksi Marjut Luukkonen. Tuula Kemppainen valittiin taloudenhoitajaksi. Muina jäseninä toimikunnassa jatkoivat Esa Nurmela, sekä varajäsenenä Eija Ikonen.

Keväällä koulujen päättyessä muistimme stipendein nuoria, jotka olivat osoittaneet kiinnostusta ja innostusta lavatanssiharrastusta ja -kulttuuria kohtaan. Palkitsimme stipendein kolme toisen asteen opiskelijaa ja kaksi alakoululaista.

Hanskoja emme kuitenkaan ole tiskiin heittäneet, vaikka maaliskuusta lähtien toimintamme on ollutkin hieman hiljaista. Facebook-sivullamme ja Instagramissa olemme pyrkineet vinkkaamaan tanssin ystäville netissä livestreaminä järjestettävistä tanssikursseista, tanssitilaisuuksista, tanssiyhtyeiden ja -artistien nettikeikoista jne.

Joulukuussa saimme mitä parhaimman joululahjan Pudasjärven kaupungilta. Kaupunki myönsi meille kulttuuristipendin kulttuurin eteen tekemästämme työstä. Kiitos tästä kuuluu kaikille, jotka ovat olleet tavalla tai toisella Iijoen Tanssijoiden toiminnassa mukana. Kiitos myös Pudasjärven kaupungille Iijoen Tanssijoiden huomioimisesta.

Tulevalle vuodelle katsomme optimistisesti. Koronatilanteen hellittäessä luvassa on Satu Ruohomäen tanssikursseja, tanssimatkoja ja -tilaisuuksia. Tervetuloa tapahtumiimme ja toimintaamme mukaan!

Toivotamme rauhallista joulun aikaa ja onnellista, tervettä ja toivottavasti tanssillista vuotta 2021!

Iijoen Tanssijat – IiTat / Pudasjärven Nuorisoseura ry.