Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hyvä kello kauas kuuluu – kelk­ka­rei­tit Pu­das­jär­vel­lä suo­sit­tu­ja

Pudasjärvi

Pudasjärven moottorikelkkareitistöjä on kehuttu nyt erinomaisiksi. Sana on kiirinyt ja tietoisuus kunnossapidosta on levinnyt laajemmalle. Sen seurauksena kelkkailijoita on tullut paikkakunnalle runsastuvin määrin.

Kelkkailun edellytysten paranemiseen on yksinkertainen selitys. Varoja kunnossapitoon on saatu aiempaa enemmän. Kelkkapooli on tehnyt hyvää työtä ja saanut alan yrittäjät ja kelkkailusta hyötyvät osallistumaan kustannuksiin. Tehtävä ei varmasti ole ollut helppo, mutta mitä useampi toimija havaitsee win-win -tilanteen, sitä paremmin ylläpidosta voidaan huolehtia.

Vaikuttaa myös siltä, että kelkkailijat ovat myös itse ryhdistäytyneet. Pääosin kelkkailijat maksavat urien käyttöluvat, eikä kännissä kelkkailuakaan enää tapaa, kuten vielä takavuosina. Osansa lienee myös sillä, että valvontaa on selkeästi tehostettu.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin