Valmistuneet: Am­mat­ti­op­pi­laat pää­si­vät ke­sä­lo­mal­le – OSAOn Pu­das­jär­ven yk­si­kös­tä val­mis­tu­nut liki 90 opis­ke­li­jaa vuoden aikana, yli 90 pro­sent­tia val­mis­tu­neis­ta työl­lis­ty­nyt

Marjat: Halla uhkaa mar­ja­sa­toa – mus­tik­ka ja hilla kuk­ki­vat jo lu­paa­vas­ti, mar­jan­poi­mi­joi­den vii­su­mei­ta ei ole vielä haettu

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hir­vi­jah­tia jäl­jel­lä enää neljä vii­kon­lop­pua, ja yli 700 lupaa on vielä käyt­tä­mät­tä

Hirvien kaatomäärät vaikuttaisivat hiipuvan sitä mukaa, kun metsien lumipeite syvenee.

Hirvijahdin tahti hiipuu loppua kohti. Jahtia on jällellä enää neljä viikonloppua.

Viimeisen viikon aikana Pohjois-Pohjanmaan metsistä kaadettiin vain 50 hirveä. Jahdin alkuvaiheessa hirviä kaatui enimmillään kuusinkertainen määrä.

Viime viikolla aktiivisimmat porukat löytyivät Kiiminki-Ylikiimingin ja Siikajokilaakson riistanhoitoyhdistyksistä. Kiiminki-Ylikiiminki kasvatti käytettyjen lupiensa määrää kahdeksalla prosentilla ja on käyttänyt jo 93 prosenttia luvistaan.

Kaikista maakuntaan myönnetyistä luvista on käytetty nyt 84 prosenttia. 90 prosentin kerhoon yltää tällä hetkellä yhdeksän riistanhoitoyhdistystä, kolme aluetta on käyttänyt alle 70 prosenttia luvistaan.

Suomen riistakeskus myönsi Oulun toimialueelle 4 075 hirvenpyyntilupaa, joka on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.