Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hir­si­ta­lo käy kau­pak­si, mutta te­ki­jöi­tä tar­vi­taan – Toi­mi­tus­joh­ta­ja: "Kontio rek­ry­toi noin kym­me­nen hen­ki­löä kuu­kau­sit­tain ja myös Pu­das­jär­vel­le otetaan uusia työn­te­ki­jöi­tä"

Pudasjärvi

Puurakentaminen elää kasvukautta, mikä näkyy myös Pudasjärvellä Kontiolla. Yhtiö on parantanut liikevaihtoaan ja tulostaan. Toimitusjohtaja Mika Rytky pitääkin Kontion näkymiä valoisina. Maanantaina yhtiön tuotantoon kävi tutustumassa myös kansanedustaja Pekka Aittakumpu.

Tapaamisen yhteydessä nousi esille muun muassa huoli työvoiman saatavuudesta.

– Poliitikoilta tarvitaan päätöksiä, jotka takaavat ympäristöystävällisen puurakentamisen kasvun ja helpottavat työvoiman saatavuutta, toteaakin Aittakumpu.

Toimitusjohtaja Mika Rytky toivoi poliitikoilta nimenomaan toimia osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseksi ja puurakentamisen edistämiseksi.

– Kontio rekrytoi noin kymmenen henkilöä kuukausittain ja myös Pudasjärvelle otetaan uusia työntekijöitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.