Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Hilla kukkii jo Pu­das­jär­vel­lä! – hil­las­ta­maan pääs­tä­neen ehkä hei­nä­kuun puo­li­vä­lis­sä

Pudasjärvi

Pudasjärvellä on löytynyt jo ensimmäiset hillankukat. Normaalisti hilla kukkii kesäkuun puolella. Hillankukka löytyi Pudasjärven pohjoisosien suolta paikalta, missä kukkiminen on tapahtunut useinkin varhain.

Hillastajien mukaan hillaan päästään noin kuuden viikon kuluttua kukinnasta, joten ensimmäisiä kypsiä hilloja voi Pudasjärvellä lähteä katselemaan näillä näkymin heinäkuun puolivälin kieppeillä.

Hillan kukka muodostuu viidestä valkoisesta terälehdestä. Hilla on monivuotinen kaksilehtinen ja yksikukkainen ruoho, jonka maavarsi on rönsymäinen ja puutunut. Lehdet ovat kurttuisia ja munuaismaisia. Kasvi on kaksikotinen eli hede- ja emikukat sijaitsevat eri yksilöissä, kertoo arktisetaromit -nettisivusto.

Kukinta-aikaa on kesäkuu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.