Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Hi­li­mo­jen lah­joit­ta­mil­la sukilla ei luis­tel­la ken­gät­tö­mäs­sä kou­lus­sa

LC Pudasjärvi Hilimat lahjoitti Hirsikampukselle sukkia oppilaiden käyttöön. Apulaisrehtori Eeva Harju ja Hilimojen presidentti Elvi Räisänen esittelevät hienoja sukkia.
LC Pudasjärvi Hilimat lahjoitti Hirsikampukselle sukkia oppilaiden käyttöön.
LC Pudasjärvi Hilimat lahjoitti Hirsikampukselle sukkia oppilaiden käyttöön.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

LC Pudasjärvi Hilimat lahjoitti 21 paria liukuestein varustettuja sukkia ja tossuja Hirsikampuksen koululaisille.

Hilimojen presidentti Elvi Räisänen ja hilima Pirkko Polvi ojensivat sukkalahjoituksen apulaisrehtori Eeva Harjulle.

Hirsikampus on kengätön koulu, joten oppilaat kulkevat koulussa sisäkengillä, -tossuilla tai sukkasillaan. Toisinaan sukat kuitenkin kastuvat ja tulee tarvetta vaihtosukille. Varasukkien tarve tuli esille alaluokkalaisten opettajilta ja hilimat ottivat haasteen vastaan.

– Me laitettiin heti toimeksi, Polvi kertoo ja myöntää ostaneensa lähes kaikki sopivat sukat Pudasjärven liikkeistä.

Sukat lahjoitettiin ensisijaisesti pienimmille oppilaille, kuten 0–2-luokkalaisille. Jos esimerkiksi oppilaan sukat kastuvat, voi opettaja antaa lahjoitussukat käyttöön.

Harju kiitti lämpimästi hilimoja lahjoituksesta ja kertoi sukkien tulevan tarpeeseen. Samalla hän totesi hilimojen tekevän arvokasta työtä ja toivotti heidät tervetulleeksi tutustumaan kouluun ja pitämään kuukausikokousta koulun tiloissa.

Apulaisrehtorin ja hilimojen mukaan yhteistyö koulun ja järjestön välillä sujuu erittäin hyvässä hengessä ja tuo iloa molemmin puolin. Suuri hilimojen joukko tutustui kouluun ja oli kiitollinen siitä, että Pudasjärven lapsilla on uusi ja upea oppimisympäristö.