Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

ELY-kes­kus: Poh­jois-Poh­jan­maan työt­tö­myys­lu­vut yhä kor­keal­la ta­sol­la, työl­li­syys­ti­lan­teen pa­ran­tu­mi­nen siintää kui­ten­kin nä­kö­pii­ris­sä

Maaliskuussa käynnistyneiden työllisyyden kuntakokeilujen odotetaan tehostavan työllistämistoimia Oulun seudulla sekä Raahen ja Ylivieskan seuduilla.
Maaliskuussa käynnistyneiden työllisyyden kuntakokeilujen odotetaan tehostavan työllistämistoimia Oulun seudulla sekä Raahen ja Ylivieskan seuduilla.
Kuva: Arkisto / Maarit Kesti

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan työttömyys on edelleen korkealla tasolla, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan työllisyystilanteen parantuminen on kuitenkin näköpiirissä. Se näkyy muun muassa avointen työpaikkojen määrän lisääntymisenä ja lomautusten vähentymisenä vuoden takaiseen verrattuna.

Myös maaliskuussa käynnistyneiden työllisyyden kuntakokeilujen odotetaan tehostavan työllistämistoimia Oulun seudulla sekä Raahen ja Ylivieskan seuduilla.

ELY-keskuksen mukaan työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla 23 700. Määrä oli sata työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Lukuun lasketaan myös lomautetut.

Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 3 600, mikä on noin 1 400 vähemmän kuin vuosi sitten. Pohjois-Pohjanmaan 12,7 prosentin työttömyysaste on samaa tasoa kuin koko maassa keskimäärin (12,6 prosenttia).

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni noin puolessa maakunnan kunnista. Eniten määrä väheni Pyhännällä, Kärsämäellä ja Ylivieskassa.

Alhaisin työttömyysaste oli Limingassa, 8,4 prosenttia. Vaala puolestaan piti piikkipaikkaa 17,1 prosentin lukemallaan.

Oulussa työttömyysaste oli 13,9 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa saman verran kuin vuosi sitten, 13 900 kappaletta.

Elinkeinoelämän osalta uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin maaliskuussa TE-toimistoon 6 000, mikä on 2 000 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan TE-toimistossa oli maaliskuun aikana avoinna 12 000 työpaikkaa, mikä on 2 000 enemmän vuoden takaiseen peilattuna. Uusia työpaikkoja oli eniten tarjolla rakennus-, hoito-, myynti-, siivous- ja ravintola-alalla.

ELY-keskuksen mukaan nuorten työttömyys alentui hieman Pohjois-Pohjanmaan alueella, mutta pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi.

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa 3 700, kun viime vuonna vastaava luku oli 3 500. Pitkäaikaistyöttömiä puolestaan oli maaliskuun lopussa 7 100. Määrä nousi viime vuoden maaliskuusta 2 400:lla.