Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Elävä Iijoki soutaa Jo­ki­jär­vel­tä Ki­pi­nään – "Pan­de­mia on nos­ta­nut ko­ti­mai­sen luonnon tar­joa­mien elä­mys­ten mer­ki­tys­tä en­ti­ses­tään"

Pudasjärvi

Elävä Iijoki ry järjestää melonta- ja soututapahtuman Iijoella 29. kesäkuuta -3. heinäkuuta. Soutu lähtee matkaan Taivalkosken Jokijärveltä ja päättyy Pudasjärven Kipinään Vähkyränrannan kyläjuhlaan. Matkaa kertyy yhteensä noin 160 kilometriä. Melonta- ja soututapahtuman järjestelyissä on mukana jokivarren toimijoita ja pitkään mukana olleita joella kulkijoita, kertoo Elävä iijoki tiedotteessaan.

– Tänä kesänä soudetaan Iijoella puhtaiden vesien ja luonnonmukaisten ohitusuomien rakentamiseksi patoihin. Syntyvien vaelluskalasukupolvien tulee päästä esteettömästi kulkemaan omalle vaellukselleen ja palata aikanaan takaisin kotivesille Koillismaalle.

Lisäksi lähimatkailun ja turvallisen vesiretkeilyn ja joella liikkumisen suosion kasvu edellyttää väylien avaamista patojen ohi Koillismaalta Iijoen suistoon, vaatii Elävä Iijoki.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin