TULVAT: Pu­das­jär­vel­le tul­va­va­roi­tus – Hyy­de­tul­vat kas­tel­leet mökkejä Poh­jois-Poh­jan­maal­la

KORONA: THL: Pu­das­jär­vel­lä jälleen seit­se­män uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – viime viikon ko­ko­nais­mää­rä rikki jo kes­ki­viik­ko­na

Edel­li­nen oli huo­mat­ta­vas­ti ras­kaam­pi – Pu­das­jär­ven kau­pun­gin or­ga­ni­saa­tio­muu­tos puhutti val­tuus­tos­sa

Kaupunginvaltuusto huomioi kokouksessaan viime viikolla valtuutettu Aune Ekdahlin 70-vuotissynttärit ja Mirka Väyrysen (o.s. Pääkkö) tänä vuonna syntyneen vauvan. Kukituksen suorittivat kaupunginjohtaja Tomi Timonen ja valtuuston puheenjohtaja Mari Kälkäjä.
Kaupunginvaltuusto huomioi kokouksessaan viime viikolla valtuutettu Aune Ekdahlin 70-vuotissynttärit ja Mirka Väyrysen (o.s. Pääkkö) tänä vuonna syntyneen vauvan. Kukituksen suorittivat kaupunginjohtaja Tomi Timonen ja valtuuston puheenjohtaja Mari Kälkäjä.
Kuva: Juha Hagelberg

Pudasjärven kaupunginvaltuusto kokoontui viime viikolla siunaamaan kaupungin hallintosäännön muutokset.

Nehän puolestaan juonsivat juurensa viime keväästä saakka käydyistä kehittämistoimen YT-neuvotteluista, joilla puolestaan oli vankka taustansa Rimminkankaan vanhan koulukeskuksen tiloihin perustetusta Unelmatehtaasta, joka karahti pahasti karille.

Kehittämistoimen alasajolla oli vaikutusta myös tämän vuoden talousarvioon, jota voidaan ryhtyä korjaamaan soveltuvin osin vasta kyseisen päätöksen jälkeen. Valtuusto myönsi kehittämistoimelle tälle vuodelle vielä 205 000 euron lisämäärärahan työllisyyden hoitoon.

Kaupunginjohtaja Tomi Timosen mukaan YT-neuvottelut saatiin käytyä läpi hyvässä hengessä. Vasemmistoliiton Paavo Tihinen muisteli kymmenisen vuotta sitten käytyjä YT-neuvotteluita ja tehtyä organisaatiomuutosta huomattavasti raskaammaksi, mutta nyt ei erimielisyyksiä esiintynyt.

Vain yhden henkilön osalta YT:t kaupunginjohtajan mukaan vielä jatkuvat. Ilmiselvästi Timonen tarkoitti kehittämisjohtaja Jorma Pietiläisen tulevia tehtäviä, sillä hänen virkansa lakkautettiin.

Valtuusto oli yksimielisesti organisaatiouudistuksen kannalla, vaikkakin muutamista puheenvuoroista kuulsi läpi, että osittain kanta oli muodostettu pitkin hampain. SDP:n Tuula Kuukasjärvi peräsi vastuuta myös asioista päätökset tehneeltä valtuustolta.

Vihreiden Kari Tykkyläisen mielestä ei ole kehittämisjohtajan vika, jos visiot eivät aina toimi. Kehittämistoimen tehtävien siirrosta hän toivoi, ettei perustetusta kehitysyhtiöstä tule roskasanko, jonne tulevaisuuden epäonnistumiset kätketään.

Keskustan Vesa Riekki muisteli, että 25 vuoden valtuustouransa aikana on ollut ainakin kuusi elinkeino- tai kehittämisjohtajaa. Vaihtuvuus on ollut hänen mukaansa ripeää.

– Työ ei ole helpoin ja palkitsevin eikä odotettavissa ole pikavoittoja. Monet ovat joutuneet ajolähtö-tilanteeseen, hän puolusteli.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Oulunkaaran työterveyshuollon yhtiöittämisen sekä tulevan vuoden veroprosentit, jotka säilyvät entisellään.

Kaupunginjohtaja Timosen mukaan isojen investointien takia painetta nostoon olisi, mutta asiaan palataan ensi vuonna uudelleen.

Hyväksytyksi tuli myös tarkastuslautakunnan arviointikertomus, josta lautakunnan puheenjohtaja Kari Heikkilä (kesk.) loppukaneettina totesi, ettei näin järeitä seurauksia odottanut:

– Että pannaan koko kaupungin organisaatio uusiksi!