Sudet: Pu­das­jär­ven pa­lis­kun­nan su­si­jah­ti tuotti jälleen tulosta

Pudasjärven seurakunta: Pu­das­jär­ven seu­ra­kun­ta­kes­kuk­seen iso re­mont­ti ensi kesänä – pihamaa myl­lä­tään auki, kes­kuk­sen käyt­töön tauko

Kolumni

Auvo Tur­pei­nen: Ol­kaam­me ylpeitä Pu­das­jär­ve­läi­siä – "Täällä te­ke­mi­sen kult­tuu­riin on kuu­lu­nut, että tehty työ pu­hu­koon puo­les­taan, ja itsensä esille nos­ta­mi­nen on lä­hen­nel­lyt leuh­ki­mis­ta"

Pudasjärvi

Kolumni

Pudasjärvinen luonne on vaatimaton, koska se kaunistaa. Täällä tekemisen kulttuuriin on kuulunut, että tehty työ puhukoon puolestaan, ja itsensä esille nostaminen on lähennellyt leuhkimista. Ennemminkin nöyränä vähän vähätellen otetaan kehuja vastaan, ja toppuutellaan kehujaa, että elähän nyt. Silti salaa nautitaan saamastamme arvostuksesta ja huomiosta.

-
Kuva: Auvo Turpeinen

Samaa on havaittavissa oman paikkakunnan julkisen toimen tekemisen osalta. Esimerkkinä tuoreimmat rakennukset ja kiertoliittymä. Muut kehuvat Pudasjärvisten uutta ja hienoa!

Mutta kun tapoihin kuuluu, niin sanotaan: jotta ei ole oikeaa hirttä, väri on väärä, ympyrä on liian tiukka ja parkkiruutu ahdas. Tämän vaatimattomuuden takaa paljastuu ovelasti yritys saada muut epäsuorasti kehumaan lisää sitä, kuinka hyvin asiat todellisuudessa ovat. Me tiedämme, että ollakseen hyvä ei täydy olla täydellinen.

Pudasjärven ilme on kokenut uusien rakennusten ja liikennejärjestelyjen myötä muodonmuutoksen, josta meidän kaikkien kannattaa olla ylpeitä. Myös Syötteen alueen luontoarvojen ja yritysten investointien saama matkailuvirran lisäys saa mielen keittämään mettä.

Meillä on runsaasti työpaikkoja auki, aina yrityksiä koettelevaan työvoimapulaan asti. Meillä on hienoa luontoa ja hyviä mahdollisuuksia työllistymiseen, yrittämiseen ja kokonaisvaltaiseen elämiseen. Pudasjärvi, Suomen luonnonmukaisin kasvukaupunki lause on lunastettu.

Olen ollut tekemisissä paljon viime aikoina elinkeino- ja kehittämisorganisaatioiden ihmisten kanssa alueellisesti ja valtakunnallisesti. Kyllä Pudasjärveä ja pudasjärveläisiä ihaillaan, kadehditaan ja ennen kaikkea onnitellaan rohkeudesta tulevaisuuden tekemiseen.

Reipashenkisesti olen pudasjärveläisenä tästä henkseleitä ylpeästi paukutellut ja lyönyt vettä kiukaalle. Kyllä meillä! Samaa huomiota on tullut yrittäjiltä asiakkaidensa kautta, olivat he sitten paikallisia, mökkiläisiä tai matkailijoita. Pudasjärvi on muuttunut edukseen.Jokaiselle meille on tuttu lause ”kellä onni on, se onnen kätkeköön”. Sananlaskulla on ollut ilmeisesti tarkoitus suojella onnekasta ylpistymiseltä ja muiden kateudelta. Oli se onni sitten ansaittua, tai ansaitsematonta. Avoin onnellisuus ei ole enää leuhkimista, vaan hyvä mieli tarttuu toisiin ihmisiin. Joten kannattaa rohkaistua iloitsemaan julkisesti Pudasjärvestä kotiseuturakkaudella. Ollakseen hyvin, ei täydy olla täydellisesti.

Katseet ovat nyt Pudasjärvessä, ja myös yrityskentässä on loistava mahdollisuus hyödyntää tämä omassa toiminnassaan etenkin markkinointiin, myyntiin ja rekrytointiin liittyen. Lisäksi hienosti sanottuna luontaista asiakasvirtaa liikkuu alueella, ja he ovat potentiaalisia asiakkaita. Heille on tehtävä itsensä tykö. Palveluita ja tuotteita etsitään paikallisestikin Googlesta yhä enemmän älypuhelimilla ja tableteilla. Siksi asiakkaiden käyttämissä kanavissa on oltava palvelevana ja myyvänä.

Ollaan ylpeitä Pudasjärvestä, ja sanotaan sekä kirjoitetaan se julki, mitä meillä on!

”Vaatimattomuuden takaa paljastuu ovelasti yritys saada muut epäsuorasti kehumaan lisää sitä, kuinka hyvin asiat todellisuudessa ovat. Me tiedämme, että ollakseen hyvä ei täydy olla täydellinen.”