Joko luit: Aino ja Aune saivat rin­taan­sa Ko­ti­rin­ta­ma­nais­ten mitalit ar­vok­kaas­ta työstä – näin Pu­das­jär­vel­lä juh­lit­tiin 106-vuo­tias­ta Suomea kii­tol­li­se­na it­se­näi­syy­des­tä

Talous: Ta­lous­ar­vion laa­ti­mi­sen viime met­reil­lä huonoja uutisia Pu­das­jär­ven kau­pun­gil­le – Ou­lun­kaa­ren pur­ka­mi­ses­ta ei tu­le­kaan tuot­to­ja vaan tap­pio­ta: "Tun­nel­ma on jär­kyt­ty­nyt"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ah­ti-myrs­ky ai­heut­ti pe­las­tus­lai­tok­sel­le töitä Koil­lis­maal­la – puita kaatui teiden päälle monissa pai­kois­sa

Pohjois-Pohjanmaalle maanantai-iltapäivänä iskeneen myrskyn aiheutti tuhoa myös Koillismaalla.

Päivystävän palomestarin mukaan myrsky oli aiheuttanut Koillismaalla Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven alueella parisenkymmentä tehtävää illan aikana. Myrsky heikentyi mennessään itään päin ja puita kaatui eniten Pudasjärven ja Taivalkosken alueella.

Liikenne oli poikki muun muassa Kollajantiellä Pudasjärvellä tielle kaatuneiden puiden vuoksi. Myös muita teitä oli poikki Koillismaalla kaatuneiden puiden vuoksi.

Myrskyrintama poistui Koillismaalta puoli kymmeneen mennessä illalla ja tilanne oli tuolloin rauhoittumaan päin.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos suositteli maanantai-iltapäivällä rintaman alueella asuvia ihmisiä viemään kaikki irtain suojaan ulkotiloista tai kiinnittämään ne tukevasti paikoilleen.

Erittäin voimakas ukkosrintama voi aiheutti Oulussa puiden kaatumisia ja katujen tulvimista vedestä. Oulussa myrskyn iskiessä tuulen nopeudeksi mitattiin kovimmillaan 31,3 metriä sekunnissa.

Uutista päivitetty 21.31 uusilla tiedoilla.