SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Yli 10 hengen ylei­sö­ti­lai­suu­det kiel­le­tään yhä Poh­jois-Poh­jan­maal­la hel­mi­kuun loppuun saakka

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää yhä yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset helmikuun loppuun saakka.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää yhä yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset helmikuun loppuun saakka.

Aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla tartuntatautilain nojalla.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 henkilöä edellyttäen, että virusturvallisuus voidaan niissä varmistaa.

Aluehallintoviraston päätöksen tarkoituksena on ehkäistä yleisvaarallisen tartuntataudin leviämistä ja tartuntatautitilanteen pahenemista. Joukkoaltistumisten ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto otti huomioon  päätöstä tehdessään Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatiotyöryhmän arvion tilanteesta.

Kahden viime viikon aikana koronatapausten ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden on ollut Pohjois-Pohjanmaalla 66,2. Tautitilanne muuttuu päivittäin.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella ollaan koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.