Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta

Yk­kös­tyk­ki­hiih­dot veti väkeä Hir­vas­kos­kel­la

Hirvaskoski
Lankalauantain  hiihtotapahtuma Hirvaskoski Nuottilampi Lankalauantain  hiihtotapahtuma Hirvaskoski Nuottilampi Lankalauantain  hiihtotapahtuma Hirvaskoski Nuottilampi
Lankalauantain hiihtotapahtuma Hirvaskoski Nuottilampi
Lankalauantain hiihtotapahtuma Hirvaskoski Nuottilampi
Kuva: Mirja Laakkonen

Lankalauantain hiihtotapahtuma Nuottilammella houkutteli yli 70 ulkoilijaa nauttimaan kauniista kevätsäästä, liikunnan riemusta ja herkullisista lättykahveista. Pienimmät ulkoilijat saivat herkutella myös suklaamunilla.

Ykköstykit olivat saaneet ladut aivan huippukuntoon. Aamulla hiihtokeli oli mitä parhain. Yli kymmenen kilometrin "järviladulla" kävi kova suksien suihke, innokkaimmat taisivat kiertää ladun jopa neljään kertaan.

Laavulla oli mukava tunnelma. Osa paistoi makkaraa ja vaahtokarkkeja. SoVe:n puuhamiehet ja -naiset paistoivat valmiiksi muurinpohjalättyjä ja keittivät nokipannukahvit. Lättyjen menekki oli niin kova, että lättytaikinaa piti kiireesti hakea lisää. Onneksi Tulitauosta saatiin apu tähän pulmaan.

Lammella kisailtiin myös "rinttihiihot". Kahdeksan hengen kesken käydyn kisan voitti komeasti Seppo Holmström ihan pienellä iän tuomalla matkahyvityksellä. Lopputulokset tarkistettiin vielä Sampon maalikamerasta, josta saatiin todeta voiton olleen selkeän.

Aamun pakkanen, hyvä latupohja sekä aamupäivän pilvipouta saivat ladut pysymään hyvässä kunnossa ihan tapahtuman loppuun saakka. Useammasta suusta todettiin, ettei olosuhteet olisi voineet olla paremmat.

Tapahtuma sai heti ensimmäisellä kerralla niin innokkaan vastaanoton, että siitä tulee uusi vuosittain toistuva perinne talvisään niin salliessa.