Luovuus: Luovuus on edel­leen suuri mys­tee­ri – mutta se tie­de­tään, miten sitä voi ruokkia yk­sin­ker­tai­sil­la kei­noil­la

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vi­ro­lais­yh­tiö suun­nit­te­lee Pu­das­jär­ven Tol­pan­vaa­raan tuu­li­puis­toa – In­ves­toin­nin suuruus on 82,9 mil­joo­naa euroa: "Ra­ken­ta­mi­nen käyn­nis­tyy al­ku­vuo­den aikana, säh­kön­tuo­tan­nos­sa ensi vuoden lo­pus­sa"

Enefit Green teki vuonna 2021 kolme tuulipuistoinvestointipäätöstä - Šila II:n, Akmenen ja Tolpanvaaran tuulipuistoihin, joiden kokonaiskapasiteetti on 190 megawattia. Näiden investointien kokonaisvolyymi on lähes 228 miljoonaa euroa.

Pudasjärvi

Virolaisen Eesti Energian tytäryhtiö Enefit Green tekee sijoituksen tuulivoimaan Suomessa, kertoo yritys nettisivuillaan. Yhtiö aikoo rakentaa 13 tuulivoimalaa Tolpanvaaraan Pudasjärvelle vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kaikkiaan 72 megawatin nimellistehoinen tuulipuisto tuottaisi yli 250 gigawattituntia sähköä vuosittain. Investoinnin suuruus on 82,9 miljoonaa euroa. Investointi on yrityksen ensimmäinen Suomeen.

Metsähallitus kehitti tuulivoimahanketta Pudasjärvelle, Siivikon ja Puhoksen väliselle Tolpanvaaran – Iso-Teerivaaran alueelle, noin 30 kilometriä Pudasjärven taajamasta itään.

– Tolpanvaaran tuulipuiston seitsemän ensimmäisen vuoden tuotannosta 60 prosenttia on katettu pitkäaikaisella sähkönmyyntisopimuksella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.