Pääkirjoitus
Tilaajille

Vievätkö kaikki tiet Pudasjärvelle vai sieltä pois? – sijaintimme on paljon mainettaan parempi ja rakentaminenkin sen osoittaa

Jo tässä ehdittiinkin jonkin aikaa odotella, että eikö saataisi uusia rakentamisuutisia. No, tällä viikolla niitä tuli taas, kun Arina ilmoitti aloittavansa tänä vuonna uuden ABC-huoltoaseman rakentamisen Kurenalle. Seuraavaksi uutisoimme, että jo vuosia valmisteltu Tolpanvaaran tuulivoimapuistohanke etenee ja rakentaminen käynnistyy ensi vuonna. Molemmat julkistukset nivoutuvat rakennusuutisten jatkokertomukseen, jollaista olemme Iijokiseudussa saaneet viime vuosina kirjoittaa.

Huoltoasemauutisessa merkityksellistä on, että nyt toiminnassa oleva Koillisportti on ikoninen pysähdyspaikka Oulu–Kuusamontien varrella. Pudasjärvi on toki tunnettu muistakin huoltoasemistaan. Asemien laatu ja määrä kertovat ennen kaikkea paikkakunnan keskeisestä sijainnista Suomi-neidon vyötäisillä. Joka suuntaan saa ajaa tovin matkaa, että pääsee seuraavaan kerran mukavasti tauolle ja tankkaamaan.