Ve­ro­il­moi­tuk­sen vii­mei­nen jät­tö­päi­vä tänään – "jos mää­rä­päi­vä­si mennyt ja il­moi­tet­ta­vaa on, toimi heti", neuvoo ve­rot­ta­ja

Pudasjärvi
Tänään on viimeinen veroilmoituksen jättöpäivä.
Tänään on viimeinen veroilmoituksen jättöpäivä.
Kuva: Maiju Teeriaho

Veroilmoituskevät päättyy: 1,6 miljoonalla henkilöllä on veroilmoituksen määräpäivä tänään, muistuttaa verohallinto.

Tänään on palkansaajien kolmas ja viimeinen veroilmoituksen täydentämisen määräpäivä. 1,6 miljoonan henkilön pitää tarkistaa, korjata ja tarvittaessa täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan viimeistään tänään 18. toukokuuta.

Eilisaamuun mennessä veroilmoitustaan oli täydentänyt 1,2 miljoonaa henkilöasiakasta. 2020 keväällä yhteensä 1,3 miljoonaa täydensi esitäytettyä veroilmoitusta.

– Suurimman osan ei tänäkään vuonna tarvitse tehdä muuta kuin tarkistaa tiedot. Jos määräpäiväsi on jo mennyt ja ilmoitettavaa olikin, toimi heti, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki sanoo.

Tämän kevään veroilmoittamista ovat leimanneet koronavuoteen liittyvät kysymykset. Verohallintoon on tullut paljon kysymyksiä siitä, miten etätyöhön liittyviä kuluja voi vähentää verotuksessa. Toinen paljon kysymyksiä herättänyt aihe on ollut maskikuluihin liittyvät vähennykset asunnon ja työpaikan välisillä matkoilla. Verohallinto on koonnut kattavat ohjeet etätöihin liittyvistä vähennyksistä: Etätyö ja vähennykset - vero.fi

Fakta

Henkilöasiakkaiden veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät 2021

Palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen täydentämisen määräpäiviä on toukokuussa kolme:

Ti 4.5. Määräpäivä koski 1,6 miljoonaa asiakasta.

Ti 11.5. Määräpäivä koski 1,7 miljoonaa asiakasta. Nämä asiakkaat saivat jatkoaikaa veroilmoituksen täydentämiseen 14.5. asti, koska myöhään määräpäivän iltana OmaVeron toiminnassa oli häiriöitä.

Ti 18.5. Määräpäivä koskee 1,6 miljoonaa asiakasta.

480 000 toiminimiyrittäjän, maa- ja metsätaloutta harjoittavien ja heidän puolisoidensa piti täydentää veroilmoitusta jo 1. huhtikuuta mennessä.

Koronatilanteen takia Verohallinto suosittelee tekemään muutokset OmaVerossa. Viime vuonna 95 % palkansaajista teki muutokset palvelussa.

Jos veroilmoitusta täydentää, henkilö saa Verohallinnolta myöhemmin uuden verotuspäätöksen.

Uusi verotuspäätös lähetetään myös asiakkaille, joiden omaan tai puolison verotukseen on tullut uusia tietoja sen jälkeen, kun Verohallinto on lähettänyt asiakkaalle esitäytetyn veroilmoituksen.

Veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäivät ovat tänäkin vuonna eri asiakkailla eri aikaan. Maksupäivät kerrotaan lopullisella verotuspäätöksellä.