Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ve­ro­hal­lin­non lin­jaus: Näissä ti­lan­teis­sa työn­te­ki­jä voi vä­hen­tää kas­vo­mas­keis­ta ai­heu­tu­nei­ta kuluja ve­ro­tuk­ses­sa

Työntekijä voi vähentää kasvomaskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa tiettyjen ehtojen täytyttyä.

Työntekijä voi saada verottajalta korvauksia kasvomaskin käytöstä töissä ja työpaikan ja kodin välisillä matkoilla.
Työntekijä voi saada verottajalta korvauksia kasvomaskin käytöstä töissä ja työpaikan ja kodin välisillä matkoilla.
Kuva: Jussi Leinonen

Työntekijä voi vähentää maskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa, Verohallinto tiedottaa.

Maskia työssään käyttävät tekevät vähennykset tulonhankkimismenoina. Kodin ja työpaikan välisiä matkoja joukkoliikenteessä tekevät voivat vähentää maskikustannuksia matkakuluissa 13. elokuuta alkaen.

Päätös perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 13.8. julkaisemaan suosituksen, jossa kannustetaan maskin käyttöön joukkoliikenteessä.

– Verohallinto suhtautuu vakavasti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukseen ja halusimme tehdä linjauksen maskien verokohtelusta nopeasti. Haluamme tukea vastuullista toimintaa koronatilanteessa myös verotuksen keinoin, toteaa johtava veroasiantuntija Tero Määttä Verohallinnosta tiedotteessa.

Kasvomaskia töissä käyttäville maski on tulonhankkimiskulu.

Työnantaja voi antaa työntekijälle verovapaasti kasvomaskeja. Verovapauden kannalta ei ole väliä, käyttääkö työntekijä maskia töissä vai matkalla töihin.

Jos maski on välttämätön työssä ja työntekijä hankkii maskin itse, voi työntekijä vähentää maskeista aiheutuneet kulut työnhankkimiskuluina. Jokaiselle palkansaajille myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys.

Jos työntekijälle kertyy tulonhankkimismenoja enemmän kuin 750 euroa vuodessa, tulee kaikki tulonhankkimismenot ilmoittaa verotuksessa. Jos tulonhankkimismenot ovat alle 750 euroa, kuluja ei tarvitse ilmoittaa.

Kodin ja työpaikan välisillä matkoilla kasvomaski on matkakulu.

Verohallinto on linjannut, että maskikuluja voi vähentää kaksi euroa jokaiselta päivältä, joina työntekijä on kulkenut julkisella kulkuvälineellä kodin ja työpaikan välisen matkan itse ostamaansa maskia käyttäen. Kahden euron vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä.

Maskien kuluja voi vähentää vain niiltä kodin ja työpaikan välisiltä matkoilta, jotka on tehty Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen antaman suosituksen jälkeen eli 13.8.2020 jälkeen.

Omavastuu kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa on 750 euroa vuodessa. Jos kodin ja työpaikan välisiä matkakustannuksia kertyy vuodessa enemmän kuin 750 euroa, tulee verotuksessa ilmoittaa kaikki kertyneet kustannukset. Omavastuuosuutta ei vähennetä itse.