Sudet: Pu­das­jär­ven pa­lis­kun­nan su­si­jah­ti tuotti jälleen tulosta

Pudasjärven seurakunta: Pu­das­jär­ven seu­ra­kun­ta­kes­kuk­seen iso re­mont­ti ensi kesänä – pihamaa myl­lä­tään auki, kes­kuk­sen käyt­töön tauko

Vapo vaihtoi nimensä Neo­vak­si – Yhtiön mukaan vanha nimi viittaa vah­vas­ti ener­gia­tuo­tan­toon, ja siksi se säi­lyy­kin puu- ja tur­ve­kau­pas­sa

Kiinteitä polttoaineita markkinoiva Fuels-liiketoiminta jatkaa Vapo-brändillä.

Vapo on kehittänyt uusia liiketoimintoja. Tässä muurataan aktiivihiilitehtaan peruskiveä Ilomantsissa. Arkistokuva.
Vapo on kehittänyt uusia liiketoimintoja. Tässä muurataan aktiivihiilitehtaan peruskiveä Ilomantsissa. Arkistokuva.

Vapo Oy:n yhtiökokous päätti torstaina nimenmuutoksesta. Jatkossa yhtiö toimii nimellä Neova.

Yhtiön mukaan Vapo on vahva brändi, mutta liiaksi profiloitunut energialiiketoimintaan ja erityisesti turvetuotantoon.

Vapo myi omistamansa energiayhtiö Nevelin kuluvan vuoden alussa. Sen jälkeen haluttiin nimi, joka vastaa paremmin konsernin liiketoimintaa. Yhtiö kertoo olevansa nyt ensisijaisesti kansainvälinen viheralan tuotteiden sekä ilman ja veden puhdistamiseen käytettävän aktiivihiilen valmistaja.

Vaposta Neovaksi muuttuvan yhtiön pääliiketoiminta-alueet ovat kasvihuoneviljelyä ja viheralaa tukevien tuotteiden valmistaminen, ilman ja veden puhdistamiseen soveltuvan aktiivihiilen valmistaminen ja uusiutuvat energiamuodot.

Neova-konsernin kiinteitä polttoaineita markkinoiva Fuels-liiketoiminta jatkaa Vapo-brändillä, koska se on asiakkaille tuttu. Energiaturpeen osuus Neova-konsernin liikevaihdosta ennustetaan olevan kuluvana vuonna runsaat 15 prosenttia. Ensimmäistä kertaa yhtiön nykyhistoriassa puupolttoaineiden myynnin ennustetaan ylittävän energiaturpeen myynnin.