TULVAT: Pu­das­jär­vel­le tul­va­va­roi­tus – Hyy­de­tul­vat kas­tel­leet mökkejä Poh­jois-Poh­jan­maal­la

KORONA: THL: Pu­das­jär­vel­lä jälleen seit­se­män uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – viime viikon ko­ko­nais­mää­rä rikki jo kes­ki­viik­ko­na

Vähän puheita jou­lui­ses­sa val­tuus­tos­sa – de­ma­ri­ryh­mäl­tä val­tuus­to­aloi­te toisen asteen op­pi­ma­te­riaa­leis­ta

Jouluiseen tunnelmaan kaupunginvaltuustoa virittelivät Lakarin kakkosluokkalaiset Mari Laakkosen johdolla ja Kirsi Alahäivälän säestyksellä. Pudasjärven valtuuston puheenjohtaja Mari Kälkäjä toivotti hyvät joulut valtuutetuille.
Jouluiseen tunnelmaan kaupunginvaltuustoa virittelivät Lakarin kakkosluokkalaiset Mari Laakkosen johdolla ja Kirsi Alahäivälän säestyksellä.
Jouluiseen tunnelmaan kaupunginvaltuustoa virittelivät Lakarin kakkosluokkalaiset Mari Laakkosen johdolla ja Kirsi Alahäivälän säestyksellä.
Kuva: Toivo Kiminki

Vähillä puheilla selvitti vuoden viimeistä kokoustaan istunut kaupunginvaltuusto itsensä tiernapoikien ja jouluruuan ääreen. Muutama puheenvuoro käytettiin niin lähivuosien maankäytön kehittämisohjelmasta kuin Oulunkaaren kanssa ensi vuodeksi tehdystä sosiaali-ja terveyspalveluiden järjestämissopimuksesta.

Viimemainitussa paria valtuutettua keskustelutti lupeissa oleva ja tarpeelliseksi todettu koulupsykologin toimi, johon ei yrityksistä huolimatta ole hakijoita ilmaantunut.

Paula Sorosen peräämät ostopalvelut ovat Oulunkaaren johtajan Leena Pimperi-Koiviston mukaan käytössä mutta kalliita. Vesa Riekki kiitteli pian vuosikymmenen toiminutta kuntayhtymää kustannusten nousun hyvästä hallinnasta.

Kaavoituskatsauksen yhteydessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anni-Inkeri Törmänen kertoi kaivattavan ideointia Rimminkankaan alueen tulevasta käytöstä.

Kehittämisjohtajan virkasuhteen päättämisestä ei keskustelua enää riittänyt. Itse Jorma Pietiläinen oli jättänyt jäähyväiset jo aiemmin päivällä.

Talousarvion ja seuraavien vuosien taloussuunnitelman esittelypuheessaan kaupunginjohtaja Tomi Timonen muistutti kaupunkistrategian mukaisen työn yritysten ja veronmaksajien saamisesta Pudasjärvelle kuuluvan kaikille toimijoille.

Uusien asukkaiden saamiseksi Timonen piti pitäjän myönteisen imagon säilyttämistä välttämättömänä. Monessa asiassa me olemme näyttämässä esimerkkiä koko Suomelle, hän innostui.

Valtuutettu Suvi Kipinä näki ristiriitaa ja eriarvoistamista ilmailulukion matkoissa. Opetus-ja sivistysjohtaja Juha Holappa muistutti niiden kuuluvan linjan opinto-ohjelmaan ja ilmailulukioon pääsevän myös pudasjärveläisiä.

Kun vielä valtuutetut Tuula Kuukasjärvi ja Auri Haataja selvittelivät arvio- ja todellisten lukujen eroja liikuntatoimen palveluiden tilastoissa, pääsivät valtuuston sosiaalidemokraatit esittelemään valtuustoaloitteensa.

Siinä ryhmä esittää ensi vuoden aikana selvitettäväksi ja seuraavana toteutettavaksi toisen asteen opiskelijoiden oppimateriaalin saamista maksuttomaksi.