SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Tilaajille

Ul­ko­mais­ten mar­jan­poi­mi­joi­den tulo on vielä epä­var­maa ko­ro­na­ra­joi­tus­ten takia – "Pu­das­jär­vel­le on tar­koi­tus tuoda vajaa 300 thai­poi­mi­jaa"

Viime vuonna marjaa jäi metsiin ulkomaisten poimijoiden oltua kuukauden myöhässä koronarajoitusten vuoksi. Arkistokuva.
Viime vuonna marjaa jäi metsiin ulkomaisten poimijoiden oltua kuukauden myöhässä koronarajoitusten vuoksi. Arkistokuva.
Kuva: Ville-Petteri Määttä

Tänä vuonna ulkomaisten metsämarjanpoimijoiden tulo Suomeen on vielä epävarmaa. Tällä hetkellä Ukrainasta tai Thaimaasta ei pääse Suomeen, sillä koronarajoitukset estävät maahantuloa. Hallitus on valmistelemassa linjausta luonnonmarjapoimijoiden koronaturvallisesta maahantulosta. Linjaus on tulossa lähiaikoina.

– Pudasjärvelle on tarkoitus tuoda vähän vajaa 300 thaipoimijaa. Korona vielä painaa, eikä ole varmaa, pääsevätkö ulkomaiset poimijat tulemaan. Kovasti on asia vetämässä ja lähiaikoina sen pitäisi selvitä – ensi viikolle on luvattu lisätietoa, posiolainen marjanostaja, yrittäjä Petri Lehtiniemi kertoo.