Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uhan­alais­ten let­to­soi­den in­ven­toin­ti jatkuu –  In­ven­toin­te­ja on tehty koko maa­kun­nan alueel­la, mutta eri­tyi­ses­ti Pu­das­jär­vel­lä

Pudasjärvi

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus on jatkanut viimekesäisiä lettosoiden maastoinventointeja tänäkin kesänä. Inventointeja on tehty koko maakunnan alueella, mutta erityisesti Pudasjärvellä, Taivalkoskella, Kuusamossa, Oulussa ja Iissä.

Inventointeja tehdään, koska tieto lettosoiden esiintymisestä, tilasta sekä hoito- ja ennallistamistarpeista on tällä hetkellä puutteellista. Tavoitteena on myös lisätä avoimesti saatavissa olevaa luontokohdetietoa.

Lettoja esiintyy etenkin alueilla, joiden maa- ja kallioperässä on runsaasti kalkkia. Lettoihin liittyy usein myös voimakas pohjavesien vaikutus.

Lettojen maastoinventoinnit on osa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa luonnon monimuotoisuutta.

Lettosuot kuuluvat uhanalaisimpiin suoluontotyyppeihin. Lähes puolet uhanalaisista suokasvilajeista elää letoilla, joten niiden turvaaminen ja hoitaminen on tärkeää suoluonnon ja -lajiston monimuotoisuuden kannalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.