Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Työn­ha­ki­joi­den ter­veys­pal­ve­lu­ja kuntoon Pu­das­jär­vel­lä – PopUp -ta­pah­tu­mas­sa ta­vat­ta­vis­sa mo­ni­lu­kui­ses­ti asian­tun­ti­joi­ta

Pudasjärvi
Pudasjärvellä järjestetään työttömien terveystarkastus.
Pudasjärvellä järjestetään työttömien terveystarkastus.
Kuva: Juha Nyman

Pudasjärvellä alkaa kokeilu, jossa kehitetään työnhakijoiden terveyspalveluiden toimivuutta.  Työttömillä työnhakijoilla hyvä mahdollisuus tarttua oman terveyden ja työkyvyn selvittämiseen.

Työnhakijoiden terveystapaamisten PopUp -tapahtuma järjestetään 15. maaliskuuta Pirtin Kohtaamolla. Tapahtuma on avoin kaikille työnhakijoille.

Osallistujat voivat osallistua työttömien terveystarkastusten kehittämiseen.

Kohtaamossa paikan päällä terveydenhoitaja Johanna Jokikokko kertoo terveystapaamisesta ja antaa myös tapaamisaikoja. Työkyvyn ja työllistymisen tuen palveluista neuvoo TE-palveluiden työkykykoordinaattori Marja Hiissa. Monialaisesta palvelukentästä tietoa saa TYP-asiantuntija Arja Lamminkankaalta. Vahvaksi-hankkeen työntekijät Aili Jussila ja Marjo-Riitta Alatalo ovat kuulemassa osallistujia ja keräämässä arvokasta asiakaspalautetta.

Monipalvelupiste Kohtaamoon voi jatkossa tulla hakemaan neuvoa esimerkiksi työkykyyn ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Tapahtumassa on tavattavissa myös Kohtaamo-koordinaattori Tapio Laurila.

– Terveystarkastukseen kuuluu terveydenhoitajan tapaaminen, laboratoriotutkimuksia, terveysmittauksia ja rokotuksia sekä tarvittaessa yleislääkärin vastaanottoaika. Työkyvyn arviointi ja tuki on tärkeä osa palvelua, kertoo Marjo-Riitta Alatalo Vahvaksi-hankkeesta.

Tarkastus voi myös auttaa pääsemään esimerkiksi fysioterapeutille, liikuntaneuvojalle tai ammatilliseen kuntoutukseen.

– Monet hankkeemme asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä käyntiinsä. Se on auttanut asiakkaita sairauksien hoitamisessa ja työkyvyn tunnistamisessa. Lääkärinlausunto ja ohjaus kuntoutukseen voi olla käänteentekevää työllistymisessä.