Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Tut­ki­mus­lai­tos: Puun myyn­ti­hin­to­jen odo­te­taan ta­saan­tu­van lop­pu­vuo­des­ta– al­ku­vuo­si oli vilkas puu­mark­ki­noil­la ja nosti hintoja

Pudasjärvi

Puun hinnat ovat nousseet alkuvuoden aikana, kuten myös puukauppojen määrä. Loppuvuodesta metsäteollisuuden tuotteille on kuitenkin povattu laskevaa kysyntää ja hintoja. Lomautuksista ja tehtaiden sulkemisista onkin nähty ilmoituksia.

– Lopputuotemarkkinoilla puutuoteteollisuuden ja kemiallisen teollisuuden alkuvuoden kehitys on osin eriytynyt. Tammi-huhtikuussa massan ja paperin vientimäärät olivat selvästi suurempia kuin viime vuonna, ja sahatavaran vienti aavistuksen pienempää. Pitää kuitenkin muistaa, että viime vuoden alussa lakko vähensi tuotantoa ja vientiä, kirjoittaa Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen Paula Horne tutkimuslaitoksen blogissa.

Sahatavaran hinnat ovat laskeneet noin sadalla eurolla viimevuotisesta, mutta kemiallisen metsäteollisuuden tuotteiden hinnat ovat nousseet.

Puumarkkinoilla hintojen ennustetaan tasaantuvan loppuvuoden aikana.
Puumarkkinoilla hintojen ennustetaan tasaantuvan loppuvuoden aikana.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin