Vauvat: Pu­das­jär­ven vuoden en­sim­mäi­nen vauva syntyi etu­ajas­sa – Vä­hä­kuo­puk­sen per­hees­sä iloi­taan pik­ku­vel­jes­tä

Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tulevan talven kylmyys on iso kysymys säh­kö­läm­mit­tä­jil­le – ­luo­tet­ta­vaa en­nus­tet­ta mah­do­ton vielä tehdä

Pitkän ajan ennusteet kertovat tulevien kuukausien keskimääräisistä sääolosuhteista, mutta ensi talven pakkaslukemia ja sähköntarvetta ei mikään säämalli pysty vielä luotettavasti ennustamaan, tiedottaa Ilmatieteen laitos.

Euroopan keskipitkien ennusteiden keskus ECMWF julkaisee kuukausiennustetta, jossa arvioidaan säätä seuraavan neljän viikon ajalle.

Viimeisimmän kuukausiennusteen mukaan 3.–30. lokakuuta koko maassa on tavanomaista lauhempaa, lukuun ottamatta jakson toista viikkoa, jolloin tavanomaista lauhempaa on vain maan etelä- ja keskiosassa.

ECMWF:n ennusteiden perusteella ei voi kuitenkaan tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä tulevan talven säästä. Korkeilla leveysasteilla, kuten Suomessa, sään vaihtelevuus on luonnostaan suurta, mikä vaikeuttaa pitkän ajan ennusteiden tekemistä.

– Vielä on liian aikaista ennustaa, tuleeko talvesta kylmä vai leuto, korostaa toimialajohtaja Juhana Hyrkkänen Ilmatieteen laitokselta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.