Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ti­las­to­kes­kus: Poh­jois-Poh­jan­maal­la lii­ken­ne­kuo­le­mien määrä kas­va­nut – tie­lii­ken­ne­on­net­to­muuk­sis­sa kuoli yksi ja louk­kaan­tui 36 ihmistä

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä sattui 398 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta heinäkuussa. Onnettomuuksissa kuoli 24 ja loukkaantui 502 ihmistä, kerrotaan Tilastokeskuksen tiedotteessa.

Oulussa ei sattunut yhtään kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta tammi-heinäkuun aikana. Vuoden 2020 ennakkotilastoissa kuolleita oli neljä. Onnettomuuksissa loukkaantuneita oli 14 heinäkuussa, kuusi enemmän kuin viime vuonna.

Pohjois-Pohjanmaalla tieliikenneonnettomuuksissa kuoli yhteensä yksi ja loukkaantui 36 ihmistä heinäkuussa. Loukkaantuneiden määrä kasvoi yhdeksällä edellisvuodesta.

Kaikkiaan Oulussa loukkaantui 45 ihmistä heinäkuuhun mennessä, kolme enemmän kuin viime vuonna. Pohjois-Pohjanmaalla kuolleita oli yhteensä 13 ja loukkaantuneita 130. Viime vuoden vastaavat luvut olivat 9 ja 146.

Loukkaantumisiin johtaneita alkoholionnettomuuksia sattui yhteensä 20 Pohjois-Pohjanmaalla tammi-heinäkuussa, kuusi vähemmän kuin edellisvuonna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.