Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Tiis­tai­na il­ta­päi­väs­tä voi va­rau­tua uk­ko­siin – Poh­jois-Poh­jan­maal­la uk­kos­puus­kat mah­dol­li­ses­ti yli 20 metriä se­kun­nis­sa

Rajusta ukonilmasta on annettu varoitus Pohjois-Pohjanmaalle maanantaiksi ja tiistaiksi. Todennäköisesti maakunnan pohjoispäässä ukkostaa tiistaina loppupäivästä.

Tiistaina iltapäivästä ja alkuillasta saattaa Pohjois-Pohjanmaalla olla ukkospuuskia, jotka yltävät yli 20 metriin sekunnissa.

Ilmatieteen laitos on asettanut ympäri maata ukkosvaroituksia maanantaiksi ja tiistaiksi. Myös Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan on annettu varoitus jo maanantaista alkaen, mutta säätiedotteessa ei Oulun seudulla vielä maanantaina näy ennustetta ukkosesta.

Päivystävä meteorologi Tuomo Bergman Ilmatieteen laitokselta kertoo, että ukkosvaroitus käsittää laajaa aluetta. Maanantain aikana ukkosrintamat liikkuvat lähinnä Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa, ja voimakkaimmat ukkospuuskat maakunnan pohjoispuolta myöten painottuvat tiistaihin.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa kannattaa varautua vasta tiistaina iltapäivällä ja alkuillasta ukkospuuskiin.

– Voimakkaimmillaan tiistaina voidaan odottaa yli kahdenkymmenen metrin per sekunti puuskia, kun maanantaina ne jäävät arviolta reiluun viiteentoista metriä sekunnissa, Bergman kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.