Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

THL oh­jeis­taa: Juhli pik­ku­jou­lu­ja po­ru­kas­sa vain, jos olet ro­ko­tet­tu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kokosi juhlijoille, ravintoloille ja tapahtumajärjestäjille vinkit turvallisiin pikkujouluihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kokosi juhlijoille, ravintoloille ja tapahtumajärjestäjille vinkit turvallisiin pikkujouluihin.

Pikkujoulukausi on alkamassa, ja moni miettii, miten juhlat voi järjestää mahdollisimman turvallisesti. Koronavirusta on yhä paljon liikkeellä rokotusten edistymisestä huolimatta.

THL antaa neuvon: Juhli porukassa vain, jos olet rokotettu. Kaksi rokotusta sisältävä rokotussarja antaa tehokkaan suojan vakavaa tautimuotoa vastaan. Vaikka rokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja levittämisen riskiä, se pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja siten myös leviämistä ihmisestä toiseen.

Juhlia kannattaa vain terveenä. Jos on koronavirustartuntaan sopivia oireita, ei ole hyvä osallistua pienenkään porukan kokoontumiseen, vaikka olisi rokotettu.

Lisäksi kannattaa noudattaa yhä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Tällä estät muidenkin tautien leviämistä.

THL kehottaa käyttämään kasvomaskia erityisesti julkisissa sisätiloissa, jos etäisyyksien pitäminen muihin ihmisiin on vaikeaa. Esimerkiksi julkisessa liikenteessä kannattaa pitää maskia. Maskia on hyvä käyttää varsinkin, jos eit ole saanut täyttä rokotussarjaa.

Omakannasta voi ladata ennen pikkujouluja EU:n koronatodistus, joka toimii koronapassina.

Suositeltavaa olisi, että myös yksityiset tapahtumajärjestäjät vaatisivat epidemian leviämisalueilla koronapassia. Lisäksi olisi tärkeää, että koronapassi olisi voimassa aina, eikä vain tietyn kellonajan jälkeen.