Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Te­le­vi­sio­sar­jas­sa sieni tekee tuhoa ih­mis­kun­nal­le – vahvat sie­ni­esiin­ty­mät jyl­lää­vät va­li­tet­ta­vas­ti myös oi­keas­sa maail­mas­sa

Katselin taivaskanavien ”The Last of Us” sarjan televisiosta. Aihe on aiemmin tehty tietokonepeliksi ja siitä lie käsikirjoittaja saanut innoituksen yhdeksänosaiseen tv-sarjaan. Sarjan alussa zombiesienellä saastunut vehnälasti päätyy ihmisten ruuaksi, ja tv-haastattelussa tiedemiehet kertovat sienestä, joka elää pelkästään muurahaisten aivoissa sopivan lämpötilan takia.

Sieni muokkaa muurahaisen aivoja siten, että muurahainen alkaa käyttäytyä sienen toivomalla tavalla. Samaan aikaan sieni imee isäntänsä tyhjäksi, lopulta jää jäljelle vain pelkkä kuori.

Pelottavaa on, että sieni on todella olemassa. Tv- sarjassa ilmastomuutos on nostanut lämpöä ja sieni on mutatoitunut kestämään suurempia lämpötiloja ja hakeutuu ihmisen aivoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.