Lukijalta

Teks­ta­reis­sa va­li­te­taan teiden kun­nos­ta ja poh­di­taan syn­ty­vyyt­tä

Voit lähettää Iijokiseutuun julkaistavaksi tarkoitettuja teksti- ja kuvaviestejä numeroon 044 7370399. Kiitä, kehu, kannusta, kysy tai kummastele – viesteillä voit nostaa erilaisia asioita keskusteluun. Viesti maksaa operaattorisi normaalin viestimaksun. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen tai prepaid, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan viestiin (vain toimituksen tietoon). Toimitus voi muokata viestejä.

Puolangantien kunto on koko talven ollut aivan surkea, kuin pottupeltoa Kuusamontieltä Jaurakkajärvelle asti. Jaurakkajärveltä Puolangalle tie on hyvä, joten poikkeuksellisen talven syytä tuskin on.

Sarakylästä Kurenalle tiet huonossa kunnossa, kaljamalla ja raiteilla, kuin pyykkilautaa. Ihmiset asioivat jo Ranuan puolella, jossa tiet pidetään kunnossa ja käytetään tiekarhuakin. Tarttis jonkun jotain tehdä! Pudasjärvellä ei ole ollut tiemestaria 10 vuoteen. Ero Ranuaan on kuin yöllä ja päivällä.

Kurenalla on Suomen rumin silta. Ovat sen turistitkin huomanneet. Ei kohta ilkeä sanoa, että on täältäpäin kotoisin. Onneksi täällä kaupungin laidalla saamme ihailla Livojoen juoksua. Rytinkisalmen sillalta on loistavat näkymät!

Nyt varoituksen sana melkein kaikille pyöräilijöille: olen useampaan otteeseen huomannut, että Kurenalla (ja muuallakin Pudasjärvellä) suuri osa pyöräilijöistä pyöräilee täysin pimeästi. Eli ei ole lamppuja tai heijastimia. Maanantaina lähdin liikuntahallilta ajamaan ja valaistus parkkipaikalta tielle oli heikko. Näin pyöräilijän vasta meilkein auton keulan kohdalla. Onneksi ehdin jarruttaa.

Vähän lapsia! Nykyään puhutaan paljon siitä, että lapsia syntyy vähän. Onko se syy siinä, että suurin osa väestöstä on ikäihmisiä, joille ei väki lisäänny? Sellaiset nuoret, joille väki lisääntyy, menevät monesti ulkomaille asti.