Lukijalta

Teks­ta­reis­sa poh­di­taan St. And­reak­sen nimeä ja jat­ke­taan ko­ro­na-ai­heil­la

Voit lähettää numeroon 044 7370399 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi Iijokiseudussa. Viesti maksaa normaalin viestimaksun. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen tai prepaid, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan viestiin (vain toimituksen tietoon). Toimitus voi muokata viestejä.

Nyt kun korona tuli ihan nurkan taakse, ihmetyttää miksi hoitoalan ihmiset eivät pidä maskia hoitaessaan sairaita potilaita, turvavälistä puhumattakaan.

Kiitos tulvajutusta. Tämänhetkiset tulvakäyrät näyttävät aivan katastrofaalisia lukemia! Aika käsittämätöntä, että Pudasjärvellä ei olla jo pakokauhun vallassa, koska mikäli nuo lukemat toteutuvat, niin ei kastu pelkästään satoja mökkejä, vaan luultavasti myös kymmeniä omakotitaloja. Tulee järjettömän raskas ja kallis korjausurakka.

Mielenkiintoinen ja hauska juttu St. Andresta. Tuli mieleen, että merikorteissa esiintyy usein nimiä kuten St. Pentala ja L. Pentala, mitä tarkoittaa Stor - ja Lillpentala. Jos nyt Antti Mertahaara oli isokokoinen mies, hän kulki nimellä Iso Antti, ruotsiksi St(or) Anders. Veijarimainen kuvernööri sai tästä tilaisuuden hämmentää jälkipolvia, eli miten St. pitää tulkita. Vai olisivatko Mertahaarat lähtöisin Kannakselta, koska sieltähän löytyvät paikannimet Antrea (St. Andre) ja Jääski. Jääskistä löytyy vielä järvi nimeltään Mertjärvi. Lienevätkö Mertahaarat sieltä kotoisin? Ja vielä yksi polku; jos Antti oli kirjoitustaidoton niin hänellä oli puumerkki. Vinoristi olisi yksi ehdotus ja sehän on Pyhä Antrean risti. Magnus Slotte

Kuinka tärkeä on saada kouluruokaa, kun sitä ei saattanut koulussa syödä ja nyt voi kotona nauttia herkuista.

Avoimuutta Oulunkaari. Rehellinen avoimuus ja totuus kunniaan.

Kaksi asiaa korona haluaa muuttaa. Lopettaa turismin ja oikaista ikärakennetta. Nimimerkki vanhus