Lukijalta

Teks­ta­reis­sa mie­ti­tään tie­töi­tä ja va­roi­te­taan jä­nis­ru­tos­ta

Voit lähettää numeroon 044 7370399 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi Iijokiseudussa. Viesti maksaa normaalin viestimaksun. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen tai prepaid, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan viestiin (vain toimituksen tietoon). Toimitus voi muokata viestejä.

Erinomainen juttu malminetsinnästä ke 22.7 lehdessä. Talvivaaran kohdalla oli lipsahdus. Vanadiinin asemesta siellä on sinkkiä ja nikkeliä. Pudasjärvi on malminetsinnän kannalta kovasti mielenkiintoinen alue. Ei olisi ainakaan yllätys, jos jotain löytyisi. Kannattaa kannustaa tutkimaan.

Jänisrutto riehuu Kollajan suunnalla. Löytynyt kymmeniä kuolleita jäniksiä viime päivinä. Kannattaa varoa, voi levitä ihmisiin sääsken pistoksen kautta.

Onkohan Pudasjärven tori muuttanu paikkaasa ossuuskaupan eli S-marketin parkkialueelle? Näkkyy olevan nuita torikauppijaita isojen telttojen kanssa autojen parkkipaikalla. Onko kellää tietoa?

Liikennemerkit määrää, miten tieremontin aikana ajetaan. Haloo.

Kerros- ja rivitaloissa on vierasparkkipaikka vieraille eikä kuukausia tai viikkoja asuville vakituisille ”vieraille”.

Taas on heinäkuussa ollut mönkijän jälkiä Pärjänsuon Koivusuon reinoilla.

Kannattaako meijän puuskata kolomatta milioonaa kiertoliittymään turistien pyssäyttämiseksi. Eikö ois somempi laittaa Kuusamontielle valo-ohjaus kääntämään väki Kurenalle. Sehän onnistus heleposti, kun annettas vihreijen nuolien pallaa pitempään ja pyöreijen pallukoijen pysytellä enempi punasena.

Kyllä poimitaan kypsiä hilloja, ei raakoja hilloja. Kaikille riittää kyllä kypsiä marjoja.