HILLAT JA MARJAT: Hil­las­tus le­viä­mis­vai­hees­sa – Rä­mei­den ja korpien hillat näyt­täi­si­vät olevan pa­rem­pia, niillä hilla kypsyy myö­hem­min

Juuri nyt: Pi­lik­ki­viik­ko alkoi maa­nan­tai­na – Kuka on tämän vuoden pi­lik­ki­mes­ta­ri?

MIELIPIDE: Teks­ta­rit ja soitot 0400 280671: Kiitos Ku­re­na­lan ky­lä­seu­ral­le torin yl­lä­pi­dos­ta

Lukijalta

Teks­ta­reis­sa mie­ti­tään ko­ro­na­vi­ruk­sen vai­ku­tuk­sia mie­len­ter­vey­teen

Voit lähettää numeroon 044 7370399 teksti- ja kuvaviestejä. Kiitä, kehu, kannusta, kysy tai kummastele – viesteillä voit nostaa erilaisia asioita keskusteluun. Viesti maksaa operaattorisi normaalin viestimaksun. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen tai prepaid, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan viestiin (vain toimituksen tietoon). Toimitus voi muokata viestejä.

Pitkien rajoittamistoimien vaikutukset talouteen, yhteiskuntaan ja mielenterveyteen ovat ennakoimattomia: ehkä talouskriisi, sota, yhteiskuntajärjestelmän luhistuminen. Eli senkin takia poikkeuslait on syytä pitää voimassa riittävän pitkään, mutta mennäänkö nyt poliisivaltion suuntaan. Aika näyttää. Vasta muutaman viikon kuluttua alkavat eristyksen vaikutukset ja lieveilmiöt näkyä. I.P.

Vihainen koira lähestyi vauhdilla metsästä kohti minua. Emäntä yritti kutsua Sitä takaisin mutta hyökkäysvimma vain kasvoi. Sauvojen avulla sain vaivoin estettyä sitä käymästä kiinni minuun. Vastuutonta ulkoiluttaa irrallaan aggressiivista isoa koiraa, joka ei ole omistajan hallinnassa. – Saati että olisi edes pahoittelut esitetty, suosittelen apua!

Vanhusten hoitopaikoissa ei saa vierailla ja kotona olevien vanhusten sosiaaliset kontaktit minimoidaan. Miksi sitten vanhusten vuorohoito toimii edelleen? Vastuutonta! Eikö omaishoitajille pidä järjestää kotiin tehostettuja palveluja?

Sivakkaradalla on itse voiteleva latu. Toimii perinteisellä tyylillä. Mitä nopeammin työnnät, sitä liukkaammin sukset luistaa.

Tämä asia on näin, että kun ihminen joutuu mullan alle, siellä kaikki ovat tasavertaisia keskenään. Ei ole rikkaita, ei köyhiä. Siellä jotka ovat, on heiltä kiireet loppuneet.

Kiitos teille kaikille, jotka noudatatte koronavirustilanteen takia annettuja valtakunnan määräyksiä! Arvostetaan toisiamme.