Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Tänä vuonna vii­ni­mar­jo­jen sadossa sel­kei­tä eroja –  yksi syy siihen on ku­kin­to­jen ajan­koh­ta

Lämmin kesä vauhditti marjojen kypsymistä urakalla, kertoo Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton toiminnanjohtaja Miika Ilomäki.

Ilomäen mukaan kesäkuulle riitti peräti 26 hellepäivää, joka näkyi heinäkuussa puutarhamarjojen piikkinä. Erityisesti mansikkaa tänä kesänä riitti.

– Mansikkahan on Suomen viljellyin puutarhamarja. Sen pääsatokausi on tuossa juhannuksen jälkeen, heinäkuun alkuviikon aikana. Myös vadelmaa tuli hyvin heinäkuun puolesta välistä eteenpäin. Elokuussa taas on herukan ja pensasmustikan sesonki.

Moni kotiviljelijä on saattanut laittaa merkille, että nyt tulee enemmän punaviinimarjoja kuin mustaviinimarjoja. Tähän voi olla monta syytä, mutta yksi vastaus voi löytyä kukintojen ajankohdasta.

– Todennäköisesti kukinta on osunut punaviinimarjalla parempaan ajankohtaan kuin mustaviinimarjalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.