Joko luit: Aino ja Aune saivat rin­taan­sa Ko­ti­rin­ta­ma­nais­ten mitalit ar­vok­kaas­ta työstä – näin Pu­das­jär­vel­lä juh­lit­tiin 106-vuo­tias­ta Suomea kii­tol­li­se­na it­se­näi­syy­des­tä

Talous: Ta­lous­ar­vion laa­ti­mi­sen viime met­reil­lä huonoja uutisia Pu­das­jär­ven kau­pun­gil­le – Ou­lun­kaa­ren pur­ka­mi­ses­ta ei tu­le­kaan tuot­to­ja vaan tap­pio­ta: "Tun­nel­ma on jär­kyt­ty­nyt"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ta­lo­yh­tiöi­den asun­nois­sa paljon vial­li­sia, vanhoja tai väärin asen­net­tu­ja pa­lo­va­roit­ti­mia – ­pa­lo­kuo­le­miin liittyy usein toi­mi­van va­roit­ti­men puute

Toimivan palovaroittimen puuttuminen on yleistä taloyhtiöiden asunnoissa. Tämä käy ilmi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) tilastoista.

Vuosina 2016–2020 tehdyn tilaston mukaan taloyhtiöissä sijaitsevista tulipaloasunnoista yli puolet oli sellaisia, ettei niissä ollut toimivaa palovaroitinta. Vuokrataloasunnoista palovaroittimen toiminnassa oli puutteita jopa 70 prosentissa asunnoista.

– Niitä ei ole riittävästi, ne eivät toimi, ne ovat liian vanhoja tai ne on väärin asennettu, sanoon SPEKin johtavan asiantuntijan Kari Telarannan järjestön tiedotteessa.

Vuosina 2009–2018 noin 63 kuolemaan johtaneista tulipaloista sattui asunnoissa, joissa ei ollut palovaroittimia tai palovaroitin oli viallinen.

:
:

Hyvää joulun aikaa!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tämä artikkeli ja katso myös muu kiinnostava sisältö Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa