Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Tai­mi­kon­hoi­don rästit vä­hen­ty­neet –  " Osit­tain luon­nol­li­sis­ta syistä: hoi­ta­mat­to­mat tai­mi­kot ja nuoret yli­ti­hey­des­tä kär­si­neet riu­ku­vai­heen metsät ovat vart­tu­neet jä­reäm­mik­si"

Pudasjärvi

Taimikonhoitorästit ovat vähentyneet Suomessa lähes neljänneksellä. Syynä on muun muassa hoitamattomien taimikoiden varttuminen järeämpiin kehitysluokkiin sekä hyvä kuitu- ja energiapuun kysyntä.

Taimikonhoitorästit ovat vähentyneet lähes neljänneksellä muutamassa vuodessa. Liian tiheitä, hoitotöitä vaativia taimikoita on metsissä noin 620 000 hehtaaria. Taimikonhoidon rästejä oli vielä Luonnonvarakeskuksen edellisen inventoinnin (VMI 12) mukaan noin 800 000 hehtaaria.

– Taimikonhoidon rästit ovat purkaantuneet osittain luonnollisista syistä: hoitamattomat taimikot ja nuoret ylitiheydestä kärsineet riukuvaiheen metsät ovat varttuneet järeämpiin kehitysluokkiin. Viime aikoina myös hyvä kuitu- ja energiapuun kysyntä ovat vauhdittaneet erityisesti riukuvaiheen metsien hoitoa, sanoo metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes Suomen metsäkeskuksen tiedotteessa.

Metsänomistaja voi hakea taimikonhoitoon kemera-tukea syyskuun loppuun saakka.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin