Syyskuu alkaa au­rin­koi­ses­ti – en­nus­tei­den mukaan edessä melko lämmin ja pou­tai­nen viikko

Syyskuu alkaa lämpimänä ja poutaisena.
Syyskuu alkaa lämpimänä ja poutaisena.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Tällä viikolla siirrytään elokuusta syyskuuhun. Pudasjärven seudulle ennustetaan alkuviikoksi varsin lämmintä ja putaista säätä.

Sää asettuu maanantaina enimmäkseen poutaiseksi, kun lännestä saapuu Suomeen korkeapaineen alue.

Enimmäkseen sää pysyy Pudasjärvellä poutaisena ja lämpötila asettuu 14–1 asteeseen.

Tiistaina on niin ikään poutapäivä, mutta lämpötila saattaa laskea hieman maanantaista. Päivälämpötila kieppuu 15 asteen tuntumassa, ennustaa Ilmatieteen laitos.

Tiistain ja keskiviikon välinen yö näyttää ennusteissa viikon kylmimmältä. Jonkinlainen hallanvaara on kuitenkin olemassa myös Oulun korkeudella.

– Keskiviikon ja torstaina aikana korkeapaine tulee kunnolla Suomen alueelle ja aika lämmintäkin ilmaa virtaa seudulle. Voidaan mennä lähelle 20 astetta päivällä, kertoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteen laitokselta.

Torstaina maan eteläosiin virtaa vieläkin lämpimämpää ilmaa, mutta Oulun seudulle se ei yllä. Silti päivälämpötilat ovat Pudasjärvelläkin yhä 1 asteen tietämissä.

Perjantaina ennuste lupaa taas epävakaisempaa säätä. Maan yli kulkee sadealue ja lämpötilat ovat noin 15 asteen tietämissä. Jos aurinko ehtii paistaa illemmalla, elohopea saattaa kohota 17–18 asteeseen, Korpela sanoo.

Varsinaisia sadepäiviä ennustetaan olevan vasta viikonloppuna.

Ensi viikonvaihde näyttää epävakaiselta laajan matalapaineen alueen vuoksi, ja lämpötilat vaihtelevat päivällä 15 asteesta aina 18 asteeseen jos aurinko näyttäytyy.

– Viikonvaihteen aikana myös yölämpötilat ovat melko korkeita, Korpela kertoo.