Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Syöt­teen ja Posion alueel­la uu­si­taan säh­kö­verk­koa – 1960-lu­vun il­ma­joh­dot kor­va­taan maa­kaa­pe­leil­la

Syöte

Posion ja Syötteen alueella sähköverkon ilmajohdot korvataan kestävämmällä maakaapelilla, kertoo sähköverkkoyhtiö Caruna tiedotteessaan. Vanhat ilmajohdot on rakennettu pääosin 1960- ja 1970 –luvuilla, joten ne ovat tulossa käyttöikänsä päähän. Asukkaille projektit tarkoittavat varmempaa sähköntoimitusta.

– Carunan tehtävä on turvata häiriötön sähkönsaanti myös silloin, kun myrsky tai tykkylumi koettelevat sähköverkkoja, kertoo Carunan rakennuttajapäällikkö Jere Mättö tiedotteessa.

Posion ja Syötteen taajama-alueilla maakaapeloidaan verkkoa yhteensä 40 kilometriä. Posion alueella verkkoa kaapeloidaan 22,3 kilometriä. Syötteen alueella kaapeloinnin määrä on lähes 18 kilometriä. Projektin myötä ilmajohdot häviävät pois katukuvasta, jolloin maata vapautuu muuhun käyttöön.

Kummallakin alueella vaihdetaan samalla vanhoja pylväsmuuntamoita ympäristöystävällisempiin puistomuuntamoihin, joissa on esimerkiksi kaukalo öljyvahingon varalle. Alueilla uusitaan myös jakokaappeja.

Lue tämä ja muut Syötteen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_