Syöt­teel­le avataan uusi ra­vin­to­la ensi mar­ras­kuus­sa  – Huo­neis­to­ho­tel­lin ja Lu­mi­aree­nan ra­ken­nus­työt hyvässä vauh­dis­sa

Huoneistohotelli ja Lumiareena sijoittuvat safaritalon likeisyyteen Iso-Syötteen tunturin juurelle.
Huoneistohotelli ja Lumiareena sijoittuvat safaritalon likeisyyteen Iso-Syötteen tunturin juurelle.
Huoneistohotelli ja Lumiareena sijoittuvat safaritalon likeisyyteen Iso-Syötteen tunturin juurelle.

Oululainen ravintolayritys Tuba Food & Lounge laajentaa Iso-Syötteelle.

Vuonna 2013 perustettu ravintola perustaa uuden toimipaikan Iso-Syötteelle rakennettavien huoneistohotellin ja monitoimiareenan yhteyteen. 

Iso-Syötteen tiedotteen mukaan ravintola hyödyntää paikallista tuotantoa ja rakentaa tuotteensa siten, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.

Ravintolatoiminnan ohella Tuba järjestää vuosittain yli 100 tapahtumaa, ja myös Syötteellä tullaan järjestämään eri kokoisia tapahtumia ympärivuotisesti.

– Haluamme laajentaa Tuban konseptia vieden ekologisuutta ja kiertotalousajattelua ravintolakonseptimme muodossa muillekin paikkakunnille. Tuomme Iso-Syötteelle mukanamme tapahtuma- ja kulttuurituotannon osaamista tavoitteenamme vahvistaa alueen vetovoimaisuutta ja ympärivuotisuutta yhdessä alueen toimijoiden kanssa, kertoo ravintoloitsija Anne Mikkola tiedotteessa.

Ravintola avaa ovensa yhtä aikaa parhaillaan rakenteilla olevien huoneistohotelli Kide Oy:n sekä Pudasjärven kaupungin rakennuttaman Lumiareenan kanssa marraskuussa 2019.

Huoneistohotelli Kide saa johtajakseen Tero Mäki-Asialan, jolla on vuosien kokemus hiihtokeskushotellien pyörittämisestä. Hän on johtanut viimeiset kaksi vuotta Lapland Hotel Oulua.

Huoneistohotellin ja Lumiareenan rakennustöiden kerrotaan edistyvän suunnitellusti. 60-huoneisen ja maksimissaan 120-paikkaisen hotellin perustukset on valettu ja katto on paikallaan. Nyt  käynnissä on maalämpökaivojen poraaminen.

Huoneet valmistaa Lehto Group Oulaisissa.

1400-neliöisen monitoimiareenan työmaalla tehdään puolestaan nyt sokkeleiden muotitusta. Hirsiseinät alkavat nousta keväällä.

Lisäksi pysäköintialueen kapasiteettia ollaan kaksinkertaistamassa tulevan talvikauden alkuun.

Iso-Syöte tiedottaa myös, että majoitusta ja aktiviteetteja tarjoava Syötteen Keskusvaraamo tulee muuttamaan uusiin tiloihin Lumiareenan yhteyteen.