Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Iijoki: Tärkeä etappi saa­vu­tet­tu Iijoen vael­lus­ka­la­kan­to­jen el­vyt­tä­mi­ses­sä – "Määrät ovat vielä pieniä, mutta jostain pitää aloit­taa"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Suo­ma­lai­nen syö kolme lei­pä­vii­pa­let­ta päi­väs­sä

Suomalaiset söivät viime vuonna kotimaisia leipomotuotteita keskimäärin 44,4 kilogrammaa per henkilö. Tämä tarkoittaa noin kolmea leipäviipaletta päivässä sekä paria pullaa ja puoltatoista karjalanpiirakkaa viikossa. Määrä on 1,2 kiloa eli 2,8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Tiedot ovat peräisin Leipätiedotus ry:n Kotimaisten leipomotuotteiden toimitustilastosta.

– Koronaa edeltävältä ajalta kulutuksen kasvua on tapahtunut vaalean leivän osalta samalla kun kahvileivän ja tumman leivän kulutus on hiukan laskenut, Leipätiedotus ry:n projektikoordinaattori Terhi Virtanen kertoo.

Etenkin vaaleat ja pehmeät leivät kelpaavat hyvin. Suomalaiset söivät kotimaista pehmeää ruokaleipää vuonna 2021 hiukan yli 34 kiloa henkeä kohden, mikä vastaa noin kolmea leipäviipaletta päivässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.