Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolumni
Tilaajille

Söpöt eläin­vi­deot ke­rää­vät tyk­käyk­siä, mutta harva kantaa huolta tuo­tan­to­eläin­ten oloista

Meneillään oleva Eläinten viikko on hyvällä asialla, mutta saa huonosti näkyvyyttä mediassa

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Eläinten viikkoa. Teemana ovat jännittävät eläimet ja negatiiviset tunteet, joita tietyt eläinlajit ihmisissä herättävät. Eläinten viikon järjestää Suomen eläinsuojelu SEY. Kampanjan nettisivuilla voi testata, mikä "kamalan ihana" eläin olisi. Tulokseksi voi saada esimerkiksi lokin, valkoposkihanhen tai hämähäkin.

SEY:n mukaan viikon tarkoituksena on nostaa ajankohtainen eläinsuojeluteema yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tarkoitus on hyvä, mutta mielestäni teema on tänä vuonna hieman epäselvä. Aihe on myös näkynyt harmillisen vähän mediassa. En tiedä onko SEY jo kyllästynyt lähettämään medialle tiedotteita. Luultavammin kyse on siitä, että uutistoimituksissa eläinoikeustiedotteet ohitetaan sujuvasti.

On nurinkurista, että kissavideot ja muut söpöt eläinaiheet ovat netissä erittäin suosittua sisältöä, mutta heti kun puhe kääntyy eläinten hyvinvointiin ja oikeuksiin, suurin osa ihmisistä sulkee korvansa ja kääntää katseensa pois.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin