Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Tilaajille

Sodasta jäi pol­tet­tu ja ryös­tet­ty Tai­val­kos­ki – ni­mis­mies K. Loue­kos­ki kertoi ra­por­tis­saan mitä ta­pah­tui

Taivalkoski

Kuusamosta ja Kainuusta vetäytyvät saksalaisjoukot kulkivat Taivalkosken läpi syyskuun loppupuolella 1944. Suomalaisväestö oli paikkakunnalta pääosin silloin jo evakuoitu. Taivalkosken etuja valvomaan alueelle jäi nimismiehen ohella kolme kunnan edustajaa. Syyskuun 26. päivä saksalaiset olivat poistuneet jo Taivalkoskelta.

– Taivalkosken yli johtava maantiesilta oli räjäytetty. Seuraavat rakennukset oli poltettu tai räjäytetty: Kirkonkylän kansakoulu, Hanna Bullerin talo, jossa oli ollut kansanhuoltolautakunnan toimisto, sähkö-mylly- ja sahalaitos ja puutavaravarasto, Osuusliike Otson liiketalo, postitoimisto sekä Alfred Sirniön ja Severi Lamminmäen omistamat talot, kirjasi vt. nimismies Kaarlo Louekoski raporttiinsa.

Louekoski määrättiin Taivalkosken vt.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla