Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Sa­ra­ky­län hau­taus­maal­la tehdään uu­dis­tuk­sia – uusi muisto- ja uur­na-alue tulossa lähelle san­ka­ri­hau­to­ja

Riekinkankaan lisäksi Pudasjärvellä on hautausmaa myös Sarakylässä.
Riekinkankaan lisäksi Pudasjärvellä on hautausmaa myös Sarakylässä.
Kuva: Tolivo Kiminki

Sarakylän hautausmaalle on tulossa uusi muisto- ja uurna-alue lähelle sankarihautoja. Nykyinen muualle haudattujen muistokivi siirretään portin pielestä uuteen paikkaan ja sen tekstit muutetaan uuteen tarkoitukseen sopiviksi.

Muutos edellytti hautausmaan käyttösuunnitelman päivittämistä, jonka seurakunnan kirkkovaltuusto on yksimielisesti hyväksynyt. Päätös menee vielä Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi.

Sama on osoite myös toisella kirkkovaltuutettujen siunaamalla päätöksellä. Sen mukaan Pudasjärven seurakunta ja Pudasjärven vanhustentaloyhdistys uusivat maanvuokrasopimuksia, joista vanhimmat olisivat lähivuosina päättyneet.

Sopimusten jatkoa tarvitaan, koska vanhustentaloyhdistyksellä on suunnitelmissa aloittaa talojensa uusiminen nykyisten kaavailujen mukaan reilun vuoden kuluttua.