Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ro­ko­tuk­sen vas­tus­ta­jan kanta rat­kai­see, jos van­hem­mat ovat eri­mie­li­siä lapsen ro­kot­ta­mi­ses­ta

Moni oululaisvanhempi yllättyi siitä, että koronarokotuksissa molemmilta huoltajilta vaadittiin kirjallinen lupa rokottamiseen. Ohjeistus on THL:n ja takana kolme oikeusasiamiehen ratkaisua asiasta. Oikeustieteen professori Suvianna Hakalehto Itä-Suomen yliopisotosta painottaa lapsen omaa näkemystä: kun se on selvitetty, huoltajan päätösvalta väistyy.

5–11-vuotiaiden lasten rokotukset alkoivat Oulussa riskiryhmillä 21.12. ja perusterveillä 29.12. Lasten rokottamiseen vaaditaan kirjallinen lupa kaikilta lapsen huoltajilta.
5–11-vuotiaiden lasten rokotukset alkoivat Oulussa riskiryhmillä 21.12. ja perusterveillä 29.12. Lasten rokottamiseen vaaditaan kirjallinen lupa kaikilta lapsen huoltajilta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

– Lapsenhuoltolain vakiintunut tulkinta johtaa siihen, että jos vain toinen huoltajista tahtoo lapselleen rokotuksen, toisen huoltajan kielteinen näkemys estää lapsen rokotuksen, toteaa lapsioikeuteen erikoistunut oikeustieteen professori Suvianna Hakalehto Itä-Suomen yliopistosta.

Kun 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset alkoivat Oulussa, moni vanhempi yllättyi, että molemmilta huoltajilta vaadittiin kirjallinen lupa rokottamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.