Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Riis­tan­hoi­to­mak­suun esi­te­tään ko­ro­tus­ta – ­va­roil­la ka­tet­tai­siin esi­mer­kik­si Suomen riis­ta­kes­kuk­sen ra­hoi­tus­va­jet­ta

Riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta annettua lakia esitetään muutettavaksi 1.1.2023 lähtien, Maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa.

Riistanhoitomaksua korotettaisiin 39 eurosta 43 euroon ja alle 18-vuotiailta 20 eurosta 22 euroon. Maa- ja metsätalousministeriö pyytää esityksestä lausuntoja, joita voi antaa 31. elokuuta asti.

Riistanhoitomaksun korotuksesta kertyvillä varoilla kehitettäisiin tiedotteen mukaan riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjausta ja ammattimaistamista. Lisäksi korotuksella turvattaisiin Suomen riistakeskuksen toimintaedellytyksiä ja katettaisiin rahoitusvajetta.

Varoja ohjattaisiin myös kansainväliseen vaikuttamiseen, johon ei tähän mennessä ole ollut ministeriön mukaan riittävästi resursseja.

Jokaisen, joka harjoittaa metsästystä tai toimii metsästyslaissa tarkoitettuna metsästyksen johtajana, on maksettava metsästysvuosittain riistanhoitomaksu.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa